Molen / Maalderij

Authentiek malen op molenstenen

Wij helpen u graag!

Bent u geïnteresseerd in onze producten of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op!

Hermus Made authentieke molenstenen

Hermus Made maalt alle granen authentiek op molenstenen, daarom zijn onze producten beter van kwaliteit dan bij de meeste hoogmolens of maalderijen. Doordat we de hele korrel in één keer malen blijven alle voedingsstoffen beter in het meel bewaard. Wij zorgen ervoor dat de kiem altijd door het meel zit, hier zitten veel belangrijke voedingsstoffen in en het geeft een natuurlijke volle smaak aan het meel.

Wat is het verschil met een hoogmolen/cilindermolen?

In een hoogmolen wordt de graankorrel gemalen en uit elkaar gehaald tot 20 verschillende delen. Hermus Made zorgt ervoor dat de graankorrel één keer wordt gemalen, onze volkorenmeel wordt ook niet gezeefd wat inhoudt dat alle voedingsstoffen bewaard blijven. Bekijk hieronder het productassortiment van Hermus Made.

Producten van onze molen

Bakmixen

Biologische meel en bloem producten

Biologische dynamische DEMETER meel en bloem producten

Meel en bloem producten

Malen is niet het enige wat we doen bij Hermus Made

In de mengerij worden grondstoffen gemengd met een nauta menger. Hier worden bakkerij- en bakmixen mee gemaakt. Ook mixen we noten, zaden en muesli met de nauta menger. Hermus Made heeft een eigen assortiment mixen maar deze productie wordt ook ingezet voor andere bedrijven.

Op de afzaklijn van Hermus Made worden producten verpakt in openmond- en ventielzakken van 10 t/m 25 kilo. Uiteraard zijn bigbags ook mogelijk.  Wij verpakken eigen gemalen producten maar ook voor andere bedrijven. Bekijk de CO-pack mogelijkheden van Hermus Made!

Hermus Made heeft een eigen glutenvrije afdeling. Deze afdeling zit in een apart gedeelte van de fabriek om de kwaliteit van de producten te waarborgen. Hier worden glutenvrije granen gemalen en verpakt in openmond zakken. Tevens is het mogelijk om glutenvrije producten om te pakken van bigbags naar zakgoed.

Voor grotere projecten vanaf 1000 kilo tot volle vracht kunnen we graan schonen en opzakken of malen op onze molenstenen.

Bekijk de voedselveiligheid certificeringen van Hermus Made.

CO-packen

De Co-pack werkzaamheden van Hermus Made bestaan uit malen, mengen en verpakken voor bedrijven. Omdat dit allemaal wordt gerealiseerd in een eigen fabriek zijn we flexibel en hebben een grote productiecapaciteit. Hermus Made is voor bedrijven ideaal die ruimte- en/of productiegebrek hebben of nieuwe projecten willen opstarten.

Kleinverpakking

Hermus Made heeft twee verpakkingslijnen op de kleinverpakking afdeling. Op Lijn 1 maken we zakken van 200 gram tot 5 kilo. Deze zakken worden dichtgenaaid of geseald. Op Lijn 2 maken we gesealde zaken van 100 gram tot 1 kilo op een Rovema machine. Hermus Made heeft een mooi assortiment consumentenverpakkingen, van ambachtelijk gemalen meel en bloem tot kant-en-klaar bakmixen voor de thuisbakkers.